0413 487 080
Doornboomstraat 38, 5091 CB Middelbeers
[email protected]

Lakerstraat 40 Eindhoven

Lakerstraat 40, 5613 ES Eindhoven, Nederland

Details

Gerenoveerde vooroorlogse half vrijstaande woning met authentieke bouwelementen, riante privacy biedende achtertuin op het Zuidwesten en stenen berging. Deze woning met o.a. 3 slaapkamers, kelder en opkamer is gelegen in “Villapark”. Het stadscentrum en het centraal station liggen op loopafstand.

BEGANE GROND

ENTREE/HAL
Entree. Hal met plavuizen vloer en garderobe.

WOONKAMER
Sfeervolle riante woonkamer met veel lichtinval, Eiken vloer en open haard in schouw. De wanden zijn grotendeels afgewerkt met stucwerk en schoonmetselwerk. Vanuit de woonkamer is de kelder bereikbaar en via een bordestrap de opkamer.

KELDER
Kelder met plavuizen vloer en aansluiting voor de wasmachine en droger.

KEUKEN
De keuken beschikt eveneens over een plavuizen vloer.
Het betreft een dichte keuken met een keukeninrichting in hoekopstelling. De volgende apparatuur is voorhanden: 4-pits gas kookplaat met wokbrander, rvs afzuigkap, combimagnetron en koelkast. Het werkblad is van Belgisch hardsteen. De CV ketel (2021) en losse vaatwasser vindt men in de vaste bergkast alsmede nog een separate diepvries (3 laden).

HAL ACHTERZIJDE
Hal achterzijde met toegang tot achtertuin, badkamer en toiletruimte.

BADKAMER’
De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een wastafel meubel een inloopdouche met thermostaatkraan en design radiator.

TOILETRUIMTE
Deels betegelde toiletruimte met hangend closet en fonteintje.

OPKAMER
Via een bordestrap is de opkamer, gesitueerd boven de kelderruimte, bereikbaar.

EERSTE VERDIEPING
Overloop met vaste inbouw kast.

SLAAPKAMERS
Slaapkamer 1 en 2 gelegen aan de achterzijde beschikken beide over een dakkapel. Vanuit één van deze slaapkamers is via een steektrap de bergzolder bereikbaar. Slaapkamer 3 gelegen aan de voorzijde heeft eveneens een dakkapel en is ensuite verbonden met de 2e badkamer.

BADKAMER
Deels betegelde badkamer met ligbad/douche combinatie, toilet en wastafel.

TWEEDE VERDIEPING

ZOLDERBERGING
Deze geïsoleerde bergzolder is via een steektrap vanuit een van de slaapkamers bereikbaar. Hier bevindt zich tevens de omvormer voor de zonnepanelen.

TUIN
Nette voortuin met looppad naar voordeur in de zijgevel en afsluitbare toegangspoort naar de achtertuin.
Diepe privacy biedende achtertuin op het Zuidwesten, geheel omheind met afsluitbare toegangspoort, bestaat uit sierbestrating (Waaltjes), beplanting en gazon. Praktische stenen schuur met elektra.

OMGEVING
Villapark is een buurt het stadsdeel Tongelre in de stad Eindhoven. De wijk ligt in het oosten van het Centrum, binnen de Ring. Het ligt in de wijk De Laak.
Begin 20e eeuw begonnen Eindhovenaren zich op (toen nog) Tongelres grondgebied te vestigen. Trendsetter was Anton Philips die in 1907 villa De Laak bouwde. Daarna kwamen er andere villa’s van fabrikanten bij en later volgde woningbouw voor het hogere Philips-personeel. Zo ontstond het Villapark.
Het Villapark is een beschermd stadsgezicht. Een markant gebouw in de wijk is Basisschool Reigerlaan (rijksmonument).
De Laak is een wijk in het stadsdeel Tongelre in de Nederlandse stad Eindhoven. De wijk ligt ten oosten van het Centrum, binnen de ringweg en wordt aan de zuidkant gescheiden van Oud-Stratum door het Eindhovens Kanaal en aan de noordkant is de spoorlijn Eindhoven-Helmond de grens. De wijk bestaat uit de volgende buurten:
• Villapark
• Lakerlopen
De Laak is vernoemd naar de villa die Anton Philips in 1907 liet bouwen, aan de Parklaan. Philips noemde zijn villa naar het stroompje dat door het gebied liep, De Laak. In die tijd was het een open gebied tussen de oude dorpskern van Tongelre en Eindhoven. Na Philips volgden meerdere villa’s van fabrikanten. Later werd de buurt uitgebreid met bouwprojecten voor de hogere Philipsmedewerkers. Zo is de wijk Villapark ontstaan. Aan de andere kant van de Tongelresestraat ligt de buurt Lakerlopen, een sociaal woningcomplex, ontworpen door Louis Kooken, en tevens een van de acht impulsbuurten van Eindhoven.

ALGEMEEN
– Villapark, stadscentrum en centraal station op loopafstand
– 9 x zonnepanelen 2022
– Meterkast vernieuwd 2022
– Vloer-, spouwmuur en dakisolatie toegepast, gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing
– Dakgoten en schuine daken vernieuwd/ extra isolatie in 2012
– Privacy biedende achtertuin
– Goede uitvalswegen
– Benieuwd naar deze woning? Maak snel een afspraak om dit unieke plekje te komen bekijken.

Plattegrond

139740924_lakerstraat_40_begane_grond_first_design_20230420_65d786.jpg

139740924_lakerstraat_40_1e_verdieping_first_design_20230420_3ac684.jpg

139740924_lakerstraat_40_vliering_first_design_20230420_c392a7.jpg

139740924_lakerstraat_40_kelder_first_design_20230420_633735.jpg

139740924_lakerstraat_40_berging_first_design_20230420_fe2b8b.jpg

139740924_lakerstraat_40_berging_zolder_first_design_20230420_731e4f.jpg

kadkaart.jpg