0413 487 080
Kaarsenmaker 64, 5091 GS Middelbeers
[email protected]

Schoklandstraat 16 Eindhoven

Schoklandstraat 16, 5628 KN Eindhoven, Nederland

Details

Top locatie in Woensel Noord op korte afstand van WoensXL!
Gemoderniseerde en uitgebouwde tussenwoning met maar liefst 4 slaapkamers, een overdekt terras en een stenen berging. De gehele woning beschikt over kunststof kozijnen met isolerende beglazing en grotendeels rolluiken.

BEGANE GROND

ENTREE/HAL
Entree. Ruime hal met marmeren vloer. Geheel betegeld modern toilet met vrij hangend closet en fonteintje. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer en 1e verdieping.

WOONKAMER (vloerverwarming)
Riante ruime woonkamer met veel lichtinval en zicht op de tuin. Deze woonkamer beschikt over een marmeren vloer met vloerverwarming. De wanden en het plafond zijn gestuct, het plafond beschikt over inbouwspots. Hier vindt u tevens de verdiepte kelderkast met meterkast (10 groepen, 2 x geschakelde krachtstroom en 3 x aardlekschakelaar.

KEUKEN
De open moderne keuken beschikt over een marmeren vloer met vloerverwarming. De keukeninrichting in U-vorm beschikt over de volgende apparatuur 4-pits inductie kookplaat met gas wok brander, rvs afzuigkap, vaatwasser oven en combi magnetron.

Vanuit de keuken heeft u via een schuifpui toegang tot het overdekte terras en de achtertuin.

EERSTE VERDIEPING (beton)
Via een dichte trap met is de eerste verdieping bereikbaar.

OVERLOOP
De overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer.

SLAAPKAMERS
Drie slaapkamers, uitgevoerd met stucwerk / behangen wanden, stucwerk plafond en rolluiken.

BADKAMER
Moderne geheel betegelde luxe badkamer met hoekbad / douche combinatie, wastafel design radiator, vrij hangend closet, stucwerk plafond met inbouw spots.

TWEEDE VERDIEPING
De voorzolder is via een vaste trap vanuit de overloop bereikbaar. De voorzolder beschikt over een vaste inbouwkast, aansluitingen voor de wasapparatuur en de CV ketel (Remeha Avanta HR combiketel. Ruime zolder (slaap)kamer met veel lichtinval en woonoppervlak, als gevolg van brede dakkapellen aan zowel de voor- als achterzijde.

TUIN
Onderhoudsvriendelijke voortuin. Direct aan de achterzijde van ede woning staat het praktische overdekte terras. De achtertuin bestaat verder uit sierbestrating, heeft een afsluitbare toegangspoort aan de achterzijde en een handige stenen berging met elektra.

ALGEMEEN:
– Geheel kunststof kozijnen
– Vrijwel geheel rondom rolluiken
– Moderne badkamer, modern toilet
– Moderne keuken
– Uitgebouwd
– Gemoderniseerd
– Goede uitvalswegen (A2 en A58) naar Tilburg en Den Bosch

Woensel vormt het noordelijke deel van de gemeente Eindhoven, in de Kempen van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Woensel ligt tussen de spoorlijn naar ‘s-Hertogenbosch en Tilburg en de rivier de Dommel.

BEZIENSWAARDIGHEDEN
• Oude Toren. Deze bakstenen toren is het enige wat is overgebleven van de middeleeuwse Sint-Petruskerk. De spits is lager dan het zeer hoge originele exemplaar. Het 15e-eeuwse gebouw heeft drie geledingen.
• Sint-Petruskerk. Deze is na de sloop van de oude Sint-Petruskerk in 1815 gebouwd aan de Kloosterdreef. Ze werd ingewijd in 1880. Het is een neogotische kruisbasiliek welke H.J. van Tulder als architect had. Tijdens de bouw stortte de toren in. Pas in 1912 werd een nieuwe toren gebouwd. De architect was Louis Kooken.
• Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in de buurtschap Vlokhoven uit 1920. De architect was Wolter te Riele. Ze stond vroeger in landelijk gebied, te midden van een straatdorp, doch ze is nu volledig door nieuwbouw ingesloten.
• Herberge Eeckaerde is een 18e-eeuwse herberg die zich te midden van de nieuwbouwwijk Oude Gracht bevindt. Op het eind van de 19e eeuw heette ze ‘Herberg ’t Zwaantje’, en was een pleisterplaats voor vrachtrijders. In 1965 werd ze gerestaureerd en sindsdien wordt het huis gebruikt als restaurant.
• Hoofdkantoor Philips Nederland. Dit opmerkelijke gebouw aan de Boschdijk is gereed gekomen in 1963 op de plaats van een voormalige steenfabriek. Het is een hangend kantoorgebouw van 12 verdiepingen hoog. In 1998 vertrok de top van Philips naar de Breitnertoren in Amsterdam. Het kantoor werd daarna gerenoveerd. Sommige andere gebouwen op dit voormalige Philips complex-V zullen worden gesloopt.
• Airborne-monument. Dit monument herdenkt de bevrijding van Eindhoven door de 101e Luchtlandingsdivisie en het Tweede Britse Leger op 18 september 1944. De bevrijding vond plaats in het kader van de verovering van de weg naar Veghel. Het monument bevindt zich op de kruising van de Airbornelaan en de John F. Kennedylaan.
NATUUR EN LANDSCHAP
Een mooie wandeltocht is het ‘Rondje Eckart’ door enkele van de onderstaande gebieden. Diverse fietsroutes, zoals de ‘Dommeldalroute’ doen eveneens de Woenselse natuurgebieden aan.
• Woensel kent enkele parken, zoals het Henri Dunantpark en de plantsoenen bij de Oude Gracht.
• Het Dommeldal ligt ten oosten van Woensel. Het is een afwisselend gebied met onder meer moerasbosjes, en het heeft een rijke flora. Men kan er wandelen en fietsen.
• Het Eckartsebos of Lage Heide is een rijk en afwisselend gebied waarin een gradiënt van droog naar vochtig valt waar te nemen. Men vindt er naaldbos, eikenbos, moerasbos en populierenbos. Dit bos grenst aan het Dommeldal. Er is een wandeling in dit bos uitgezet.
• Landgoed Eckartdal is een inrichting voor mensen met een verstandelijke beperking op het oude landgoed Eckart, waarvan het landhuis en de boerderij nog bestaan. Het is een vrij toegankelijk natuurgebied.
• Bokt is een landelijk gebied ten noordwesten van Woensel. Het sluit aan op het Dommeldal. Het wordt gekenmerkt door kleinschalige akkers en weilanden.

Benieuwd naar deze woning? Maak snel een afspraak om deze moderne instapklare tussenwoning te komen bekijken.

Plattegrond

136321773_schoklandstraat_begane_grond_first_design_20230217_05abb2.jpg

136321773_schoklandstraat_1e_verdieping_first_design_20230217_49c78a.jpg

136321773_schoklandstraat_2e_verdieping_first_design_20230217_b6969e.jpg

136321773_schoklandstraat_berging_first_design_20230217_f5d045.jpg